"Delta" platila porez za "Maksi"

Bez autora
Mar 12 2012

Kompanija "Delta Holding" uplatila je u budžet Republike Srbije porez na kapitalnu dobit u vrednosti od 2,63 milijarde dinara. Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca "Maksi" u Srbiji belgijskoj kompaniji "Delez" za 932,5 miliona evra. Kompanija Delta Holding izmirila je poreske obaveze po osnovu prodaje kompanije Delta Maksi u skladu sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije. Po ovom osnovu, kompanija Delta Kapital, na koju je prenet udeo u privrednom društvu "Delta Maksi", uplatila je juče u budžet Srbije porez na kapitalnu dobit u iznosu od 2,63 milijarde dinara. Kompanija "Delta Maksi" nalazila se u vlasništvu kompanije "Hemslejd" sa Kipra koja nije poreski obveznik Republike Srbije. Odlukom "Delta Holdinga", formirano je pravno lice "Delta Kapital" sa sedištem u Beogradu i tako je stvoren pravni osnov da navedeni porez bude plaćen u Srbiji.

"Delta" platila porez za "Maksi"Kompanija "Delta" uplatila porez od 2,63 milijarde dinara u budžet Srbije, na osnovu prodaje lanca "Maksi" u Srbiji. Lanac je prošle godine prodat belgijskoj kompaniji "Delez" za 932,5 miliona evra.

Kompanija "Delta Holding" uplatila je u budžet Republike Srbije porez na kapitalnu dobit u vrednosti od 2,63 milijarde dinara, saopštila je kompanija.

Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca "Maksi" u Srbiji belgijskoj kompaniji "Delez" za 932,5 miliona evra.

"Kompanija Delta Holding izmirila je poreske obaveze po osnovu prodaje kompanije Delta Maksi u skladu sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije. Po ovom osnovu, kompanija Delta Kapital, na koju je prenet udeo u privrednom društvu "Delta Maksi", uplatila je juče u budžet Srbije porez na kapitalnu dobit u iznosu od 2,63 milijarde dinara", izjavila je potpredsednica za korporativne komunikacije "Delta Holdinga" Jelena Krstović.

Kompanija "Delta Maksi" nalazila se u vlasništvu kompanije "Hemslejd" sa Kipra koja nije poreski obveznik Republike Srbije.

Odlukom "Delta Holdinga", formirano je pravno lice "Delta Kapital" sa sedištem u Beogradu i tako je stvoren pravni osnov da navedeni porez bude plaćen u Srbiji, rekla je Krstovićeva u saopštenju koje je "Delta Holding" dostavio Tanjugu.

Kompanija "Delez" postala je novi vlasnik 100 odsto beogradskog trgovinskog lanca "Delta Maksi", potpisivanjem ugovora 3. marta 2011, a u cenu od 932,5 miliona evra uključena su i neto dugovanja "Maksija" od 300 miliona evra prema dobavljačima.

U trenutku prodaje, lanac "Delta Maksi" imao je oko 450 maloprodajnih objekata - od Srbije, preko Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske i Albanije, do sedam distributivnih centara "Delta Maksi".

"Delez" je ušao u posao, jedan od verovatno unosnijih u Srbiji, a ta kompanija preuzela je sve dugove i obaveze "Delta Maksija".

"Delez" poseduje lanac od 2.800 maloprodajnih objekata u šest zemalja na tri kontinenta i u 2010. ostvarila je prihod od 20,8 milijardi evra sa 137.000 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik